Vhodný pro Paleo a Low Carb dietu, pro dvě osoby, každá porce má cca 630 kcal, 17 g sacharidů, 39 g tuků, 49 g bílkovin a 5 g vlákniny.
Tento recept můžete ochutnat v naší nízkosacharidové Lowcarb krabičkové dietě nebo její bezmléčné Paleo variantě.
Suroviny:
- Hovězí roštěná 400g
- Cuketa 500g
- Sušená rajčata 70g
- Olivový olej extra virgin 30g
- Česnek 20g
- Lněné semínko celé 20g
- Slunečnicová semínka loupaná 20g
Pro chimichurri:
- Svazek petržele
- Svazek koriandru
- 4 stroužky česneku
- 1 malá šalota
- 1 jalapeno paprika (případně jiná chilli podle chuti)
- 3 lžíce červeného vinného octa
- Sůl a pepř podle chuti
- 100ml olivového oleje extra virgin
Postup:
- Nejprve si připravte chimichurri. Ve všechny suroviny (s výjimkou oleje) nasekejte jemně a smíchejte v misku. Pomalu přidejte olej a míchejte, dokud se vše nespojí. Chimichurri by měl být hrubý a olejnatý, ne mixovaný do hladka.
- Hovězí roštěná osolte a opepřete a opečte na olivovém oleji do požadované míry propečení.
- Cuketu nakrájejte na tenké proužky a sušená rajčata nasekejte na malé kousky. Na pánvi na olivovém oleji rychle orestujte česnek, cuketu a sušená rajčata.
- Na salátový talíř dejte cuketu, sušená rajčata, lněné semínko a slunečnicová semínka. Salát pokapejte olivovým olejem.
- Podávejte hovězí roštěná s chimichurri omáčkou a salátem.